A
Ahmet01
Üye
- Mesajlar
- 42
- Tepkime puanı
- 0
Prostaglandin d2 saç dökülmesi, ciddi oranda saç kaybına neden olan bir durumdur. Saç dökülmesinin ardında stres, hava koşulları, genetik gibi nedenler yer alsa da bazı hormonlar da saç dökülmesine neden olabilmektedir. Prostaglandin d2 de bu hormonlardan biridir. Saç folikülleri üzerinde direkt etki eden bu hormon özellikle erkeklerde saç dökülmesi yaratabilir. Saç derisi üzerinde yer alan hormonun seviyesi normalden yüksek olduğundan dökülme sorunu ortaya çıkmaktadır. Prostaglandin d2 saç dökülmesi başa çıkılmadığında kelliğe kadar götüren bir sorun olabilir.
- Hormonun seviyesi saç dibinde yüksek olduğunda foliküllerin büyümesini engeller. Büyüyemeyen saç folikülleri cansızlaşarak dökülme gösterir.
- İlk başlarda fark edildiğinde ilaçlar ile tedavi edilebilse de ileri derece kellik ortaya çıktığında saç ekim yapılması gerekebilir.
- Prostaglandin d2 seviyesi normal değere ulaşmadığı sürece saç dökülmesi yoğun oranda devam edebilir.
- Sizler de normalin dışında saç dökülmesi yaşıyorsanız Prostaglandin d2 değerine baktırabilirsiniz.
Prostaglandin D2’nin Saç Dökmesi Nasıl Engellenir?
Saç dökülmeleri günümüzde en sık karşılaşılan problemlerdendir. Prostaglandin d2 saç dökülmesi de erkeklerin daha fazla karşı karşıya kaldığı durumdur. Bu durumun önüne geçilebilmesi için ipuçları yer almaktadır. Saç dökülmesi engellenmediği takdirde hasta kendini psikolojik açıdan kötü hissedebilir. İlk seviyelerde fark edildiğinde tedavi olumlu yanıt verebilir. Prostaglandin d2 saç dökülmesi engellemek için şunlar yapılabilir:- Prostaglandin d2 etkilerini engelleyen blokerlar kullanılabilir. Ortaya çıkan olumsuz etkiler ortadan kaldırılarak saç dökülmesini azaltılabilir.
- Prostaglandin d2 seviyesinin artmasına neden olan hormonlardan biri de dht hormonunun yüksekliğidir. Dht hormon seviyesi azaltılarak prostaglandin d2 dengelenebilir.
- Sağlıklı beslenmek saç dökülmesinin azalmasına yardımcı olabilir. Dökülme yaşanan süreç boyunca vitamin ve mineral takviyesine önem verilmelidir.
- Yalnızca saç ekim uzmanları tarafından reçete edilen antiandrojen ilaçlar kullanılabilir. Bu ilaçlar dökülmenin durmasına yardımcı olur.
- Teşhis konulmadan önce semptomlara yönelik dökülme tedavileri uygulanabilir.
- Saç dökülmesini engellemek için en doğru karar uzman hekim tarafından belirlenebilir.
Zararları Bakımından Prostaglandin D2
Prostaglandin d2 hormonu vücutta doğal olarak bulunmaktadır. Bu seviyenin artması ya da düşmesi sonucunda vücutta zararlar meydana gelebilir. Genellikle artması ile ortaya çıkan zararlar daha fazladır. En sık karşılaşılan zararlardan biri prostaglandin d2 saç dökülmesi sorunudur. Saç foliküllerinin gelişimi üzerinde olumsuz etki yaratır. Foliküller küçülür ve deriden ayrılır. Bu döngünün devam etmesi ilerleyen zamanda kötü görünümlere yol açar.- Saçların ince ve zayıf kalmasına neden olabilmektedir.
- Saçın büyüme dengesini bozar ve yeni saçlar çıkmasını engeller.
- En zararlı etkilerinden biri de saç folikülü hücrelerini öldürmesidir. Ölen hücreler yenilenmez ve dökülen kısımda yeniden saç çıkmaz. Bu durumda kalıcı kellikler oluşur.
- Prostaglandin d2 seviyesi arttıkça dökülme hızı da artar.
- Saç dökülmesini hedef alan hormonun en kısa sürede normal değerine döndürülmesi gerekir.