L
Lothbrok
Üye
Şu anda 18 yaşındayım. Bundan 2-3 yıl önce hiç saç dökülme sorunuyla karşılaşmamıştım 16 yaşımda çok gür saçlarım vardı. Ne olduysa bu son yıl jet hızında dökülme başladı, resimlerde görüldüğü gibi tepe bölgesinde saç dökülmesi yaşıyorum. Saç çizgimde küçük bir gerileme dışında, saç çizgisi gerilemesi belirtisi görmüyorum (gerileme neredeyse fark edilmiyor). Ama sorun şu ki tepemden itibaren kel kalıyorum ve saçlarım genel olarak incelmeye başladı. Peki, tepe için saç ekimi yaptırmalı mıyım? Yaparsam, saçlarımı kalınlaştırmak ve kalanları korumak için ne yapmalıyım (saçların doğası gereği ince saçlı olan birinin saçlarının bir dereceye kadar kalınlaştırılabileceğini anlıyorum ama en başından beri ince saçlarım yoktu, yeni çıktı). Saç ekimi yaptırırsam, resimlere göre kaç grefte ihtiyacım olur? Ayrıca, resimlerden erkek tipi kellik olmadığı anlaşılıyorsa, resimlerden kesin bir durum olup olmadığını bana bildirmenizi rica ediyorum. Son 2-3 yılda neler değişti: Stresli bir okul son sınıfı geçirdim, şampuanlarla biraz deneme yaptım ve saçımı her gün yıkamak yerine haftada 3 kez yıkamaya başladım.